AcumStiu.net

Un urs hibrid, o combinație de urs grizzly și urs polar, a fost descoperit în Canada

Un urs polar hibrid, cunoscut sub numele de pizzla sau grolar, a fost recent observat în vestul Canadei și Alaska, iar unii cred că schimbările climatice se află în spatele acestui caz.

Acest hibrid ciudat și înfricoșător a intrat prima dată în atenția specialiștilor săptămânile trecute, când un bărbat a împușcat un astfel de urs în jurul proprietății sale din Nunavut, o regiune îndepărtată a Hudson Bay din Canada.

Deși hibridul împușcat săptămâna trecută a fost primul de acest fel pe care mulți dintre noi l-au văzut vreodată, adevărul este că urșii cu ADN de urs grizzly și polar au mai fost văzuți și până la acest incident. Oamenii de știință numesc acest fenomen „alegerea partenerului flexibil”, atunci când două specii se împerechează cu cea mai bună opțiune posibilă, decât să se împotrivească tuturor.

Dave Garshelis, care lucrează la Departamentul de Resurse Umane din Minnesota, a identificat ursul împușcat săptămâna trecută ca fiind un hibrid și consideră că schimbările climatice sunt cauza împerecherii celor două specii de urși.

Pe măsură ce se încălzește zona Arctică, teritoriile celor două specii se îmbină apoi, urșii se întâlnesc și ajung astfel să se împerecheze. Cu toate acestea, aceasta este o legătură de dragoste care ar putea crea un dezastru pentru ursul polar.

Locul de naștere a ursului polar se micșorează rapid, în timp ce urșii grizzly se bucură de un teritoriu care se extinde. Oamenii de știință își fac griji că ursii grizzly vor continua să reducă semnificativ populația urșilor polari, până ce aceștia vor înceta să mai existe pe Pământ.