AcumStiu.net

Oamenii de știință au descoperit în sfârșit care a fost primul animal de pe planeta noastră

Nu numai că biologii au descoperit primul animal de pe Pământ, ci și că a existat cu 250 de milioane de ani mai devreme decât se credea anterior.

S-a confirmat: primul animal care a apărut și a început să evolueze pe Pământ este buretele de mare. Ne dăm seama că acest lucru ar putea fi un pic dezamăgitor, dar este uimitor cum s-a întâmplat acest lucru.

Știrile au izbucnit într-o lucrare de cercetare publicată pe 22 februarie de biologi. Meduzele, care la prima vedere sunt mai interesante, au fost considerate anterior ca fiind primele animale de pe Pământ, dar autorii noii cărți susțin că viața a început cu mult înainte lor.

Când cercetătorii au descoperit ca un biomarker (24-izopropilcholestan, un tip de colesterol) excretat de buretele de mare în rocile din perioada criogeniana, au fost capabili să discearnă ca buretele era în viata de acum 640 milioane de ani, cu 250 de milioane de ani mai devreme decât s-a crezut. Și, în plus, buretele de mare încă mai există astăzi, ceea ce este un lucru impresionant și extrem de important pentru știință.

Totodată, este important să rețineți că bureții de mare sunt într-adevăr animale și nu plante. De fapt, ele rămân cele mai primitive animale care trăiesc în prezent pe planetă: sunt multi-celulare, dar nu au organe, mușchi sau nervi.

În ciuda unor creaturi atât de simple, există mai mult de 5.000 de specii de burete de mare unice, variind de la un centimetru până la patru picioare lungime. Indiferent de mărimea lor, bureții de mare au distincția că sunt singurele animale din lume care nu au deloc simetrie corporală.

S-ar putea să nu credeți, dar se reproduc printr-un act numit „buddying”, în care lichidul seminal este eliberat în ocean de un burete, iar apoi bureții din apropiere al absorb, fertilizând un ou intern.