AcumStiu.net

Un șarpe rar cu două capete a fost descoperit în Virginia: Lupta acestuia cu el însuși

Cele două capete se confruntă frecvent cu o dilemă: cine să înghită prada, ceea ce ar putea duce la mari probleme pentru animalele din sălbăticie.

Un șarpe extrem de rar cu două capete a fost găsit recent în Woodbridge. O femeie din zonă a descoperit șarpele în patul ei. Temându-se pentru siguranța copiilor și a animalelor de companie, ea a capturat animalul și l-a dus la Virginia Herpetological Society. Nu după mult timp, a venit Herpetologistul J.D. Kleopfer pentru a ridica fenomenul, potrivit unei declarații din partea Centrului Wildlife din Virginia

Kleopfer a declarat pentru Washington Post că oportunitatea de a studia șarpele a fost un pilon important în cariera sa și că nu mai văzuse niciodată nimic asemănător. El a adăugat că animalul cu doua capete este deosebit de rar, mei ales că este extrem de tânăr.

O examinare a șarpelui a arătat că, capul stâng al animalului este mai dominant și mai receptiv la ceea ce se întâmplă în jur decât cel drept. Fiecare dintre cele două capete conține venin și un creier, iar șarpele are două trahee (partea stângă este mai dezvoltată) și două esofaguri (dreapta este mai dezvoltată). Cu toate acestea, cele două capete împărtășesc o singură inimă și o pereche de plămâni.

„Pe baza anatomiei, ar fi mai bine ca mâncarea să fie corectă, dar poate fi o provocare, deoarece capul stâng pare mai dominant”, se arată în declarație.

Experții au spus că șarpele are o lungime de numai șase până la opt centimetri și are o vârstă de aproximativ două până la trei săptămâni. Ei, de asemenea, au spus că cei mai mulți șerpi cu două capete nu supraviețuiesc foarte mult timp.

„Șerpi bicefali sălbatici sunt extrem de rari, deoarece nu trăiesc atât de mult”, a scris Kleopfer pe Facebook. „Au parte de prea multe provocări de-a lungul unei singure zi.”

Una dintre aceste provocări este lupta constantă între cele două capete care vor să-și înghită prada. Acest lucru este extrem de periculos, cât pentru sănătatea șarpelui, cât și pentru cei din jur pentru că ar putea să atace în orice moment.

De asemenea, când șarpele se află în atac, cele două capete, care au minte proprie, au adesea probleme în a decide în ce parte să fugă. O secundă de ezitare sau indecizie a animalului poate fi fatală.

Oficialii speră că animalul va fi într-o zi donat unei grădini zoologice și își poate trăi viața în siguranță în captivitate. Cu toate acestea, cea mai mare preocupare a lui Kleopfer este acum ca animalele să fie sănătoase și cu o creștere normală, ceea ce ar putea dura câteva luni.

Mai mulți oameni s-au adresat deja căutând să cumpere șarpele și să-l expună în clădirea lor. Kleopfer simte că cine primește animalul va fi foarte norocos:

„Pot să garantez că oricine îl primește va avea un impuls pentru vânzările de bilete”, a spus el.