AcumStiu.net

Motivul pentru care câinii vin cu tine la baie

Câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului și sunt cele mai loiale animale. Nu este greu să înțelegi nevoile câinilor sau să îți dai seama când vrea să fie afectuos cu tine și să-și manifeste iubirea, însă uneori pot avea comportamente destul de ciudate pe care nu poți să le înțelegi.

Din nefericire, nu toată lumea înțelege comportamentul câinilor în totalitate, cu excepția specialiștilor. Poate că ți se pare ciudat ,dar există o explicație pentru orice mutră sau orice mișcare pe care o face.

Este posibil să ți se fi întâmplat ca animalul tău de companie să vină după tine la baie. Ei bine, specialiștii au găsit răspuns la această întrebare pe care mulți oameni și-o pun: De ce?

Câinii au instinctele foarte dezvoltate și acesta este unul dintre ele. Poate că ți s-a întâmplat ca un câine să-ți miroasă zonele intime, ei bine este exact același lucru. Pentru ei, mirosul este un mod de a descoperi lumea. Din miros obțin informațiile de care au nevoie pentru a cunoaște alte specii, mai ales când vine vorba de oameni.

Specialiștii spun că mirosul câinelui este de 4-5 ori mai dezvoltat decât cel al oamenilor. Deci, câinii merg cu tine la baie pentru că le este greu să stea fără tine și pentru că sunt dornici să descopere lucruri noi.

Specialiștii mai explică și alte comportamente pe care câinii le au în diferite situații. Acestea sunt:

Ochii înduioșători:

Bineînțeles, asta este ceva clasic. Această privire este de obicei imitată de copii atunci când vor ceva de la părinții lor, însă câinii au această privire atunci când îți arată dragostea pe care ți-o poartă și îți arată cât de multă încredere are în tine. Cum el este pentru tine cel mai bun prieten, la fel ești și tu pentru el.

Te urmărește peste tot:

Câinele te urmărește la fiecare pas și acest lucru nu este întotdeauna foarte plăcut, dar nu poți nega faptul că este foarte adorabil. Potrivit veterinarilor, câinii manifestă acest tip de comportament pentru că au instinctul de a face tot timpul activități cu familia lor, ceea ce este foarte drăguț.

Îți aduce cadouri:

Probabil că ți s-a întâmplat să îți aducă câinele diverse lucruri din parc ,fie că este vorba de un băț sau de pământ, câinii vor să împartă cu tine orice lucru mărunt care le aduce lor fericire. Fac asta pentru că tu ești singura persoană cu care vor să împărtășească această bucurie.

Te îmbrățișează după masă:

Nu este întotdeauna o idee bună să-ți întrerupi câinele atunci când mănâncă pentru că țin foarte mult la mâncarea lor, dar după ce termină  vin la tine cu burțile pline pentru a-i mângâia și pentru a-și manifesta dragostea. Fac acest lucru pentru că îți sunt recunoscători pentru masă și pentru că se simt confortabil în preajma ta.

Te linge pe față și peste tot pe corp:

Unor oameni le place asta, altora li se pare scârbos, însă toți câinii fac asta. Fac acest lucru pentru că îi ajută să scape de stres și, de asemenea, este un gest prin care își manifestă dragostea.

Sar pe tine de fiecare dată când te întorci acasă:

Ca și în filme, câinele aude că vii acasă și se bucură la nebunie. Această atitudine agitată și uneori agresivă se manifestă pentru că le este dor de tine.

Știu când ceva nu este în regulă:

Câinii își pot da seama dacă nu nu ești bine sau dacă ai pățit ceva pentru că știu foarte bine să descifreze limbajul corpului. De aceea, se întâmplă să stea lângă tine ori de câte ori ești bolnav sau dacă ești trist. Simt că ai nevoie de afecțiune.

Se urcă în pat:

Atunci când nu ești acasă , câinele îți simte lipsa și de aceea se întâmplă să-l găsești în patul tău frecvent. Nu doar că este mult mai confortabil, dar așa îți poate simți mirosul tot timpul.